LEzingen van spreker Arjan Erkel

het belang van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid in je leven

Vrijheid van denken & doen is een groot goed en dat weet Erkel als geen ander op indrukwekkende wijze te verwoorden tijdens zijn lezingen. Hij treedt al ruim 15 jaar op als spreker en wordt veelvuldig gevraagd om een lezing te verzorgen tijdens (inter)nationale bijeenkomsten en workshops.

lezingen van spreker Arjan Erkel

Vrijheid van denken en doen

Arjan verhaalt op dynamische wijze over het belang van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid in je leven, maar ook hoe je deze mentaliteit kunt activeren bij een ander. Hij weet duidelijk te maken dat pas wanneer je dit denkpatroon meester bent, je jouw talenten optimaal kunt gaan benutten.

Verder legt Arjan uit hoe muziek zijn leven op positieve wijze heeft beïnvloed. Emoties worden immers flink versterkt door muziek. Om zijn verhaal kracht bij te zetten en te intensiveren is het mogelijk om een lezing van Erkel aan te vullen met een optreden van Jan Wilm Tolkamp, gitarist bij Normaal. Door de nummers van deze rockband keer op keer te zingen en in zijn hoofd voorbij te laten gaan wist Erkel tijdens zijn gevangenschap veel kracht te putten uit deze muziek.


De basis voor een gezonde portie lef, het vertrouwen in jezelf en het vermogen om datgene te doen wat voor jou écht belangrijk is, ligt in de vrijheid van het denken en het doen.

lezingen van spreker Arjan Erkel

Vergroot jouw vrijheid van denken en doen

Arjan vertelt in een seminar, teambuilding sessie of workshop over het pakken van je eigen verantwoordelijkheid en ook hoe je anderen in hun kracht kan zetten zodat ze zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Nieuwe mogelijkheden worden eenmaal gecreëerd door creativiteit vrij te laten en het lef plus vertrouwen te vinden om je eigen pad te kiezen. Dit is de fundatie op zowel persoonlijk als zakelijk vlak om nieuwe mogelijkheden te creëren.

lezingen van spreker Arjan Erkel

Vrijheid van denken en doen inclusief muziek

Het al bijzondere verhaal van Arjan kan nog krachtiger worden met muziek. Arjan is zelf geen muzikant, maar had altijd nummers in zijn hoofd die bij zijn verhaal hoorden. De muziek waar hij het meest aan dacht was die van de popgroep Normaal. Zoals hun nummer wilde Arjan “Oerend hard” doorgaan met zijn leven. Arjan kan zijn lezingen samen met de laatste gitarist van Normaal, Jan Wilm Tolkamp, geven. Een muzikale versterking van Arjan zijn verhaal laat een nog krachtigere indruk achter.

lezingen van spreker Arjan Erkel

Ontgijzelen: verras jezelf. Vergroot je potentieel

In het toegankelijke en openhartige webinar “Ontgijzelen: verras jezelf Vergroot je potentieel” geeft Arjan Erkel een korte persoonlijke samenvatting van zijn persoonlijke gebeurtenis die zijn leven op zijn kop zette en van de tijd erna hoe hij er weer boven op kwam. Daarna gaat hij het gesprek aan met de deelnemers.

Arjan weet maar al te goed hoe het is om in een situatie te zitten waarin alles ineens anders wordt. Bijna 2 jaar werd hij gegijzeld door gemaskerde rebellen in Dagestan, Rusland. Het was een nachtmerrie die hij niet dacht te overleven, maar eenmaal in deze situatie leerde hij met de nieuwe situatie omgaan. Zijn unieke verhaal over overleven, zijn zoektocht naar vrijheid en zijn krachtige herstel is nog steeds inspirerend. Door middel van lezingen, workshops en coaching heeft Arjan de afgelopen 15 jaar al tienduizenden mensen geïnspireerd met zijn boodschap over vrijheid, veerkracht en zelf de regie nemen.

Arjan Erkel

Boek een lezing van Arjan Erkel

Zoek je een inspirerende spreker voor je seminar of wil je jouw werknemers aanzetten tot een nieuwe denk- en levenshouding? Boek in dat geval Arjan Erkel.